top of page

EIJA AHVO

  • Spotify
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
eija ahvo kuva Ari Talusénjpg.jpeg

Eija Ahvo on rakastettu suomalainen näyttelijä ja laulaja.
Ahvo aloitti uransa Helsingin Kaupunginteatterissa v.1977, josta hän siirtyi freelancer-näyttelijäksi ja -laulajaksi v.1986.
Laulamisesta tuli hänen toinen ammattinsa. Eija Ahvoa voi nähdä ja kuulla niin teatterilavalla, kuin konserttisaleissa; Eija on esiintynyt niin sinfoniaorkesterin, jazzyhtyeen, kuin animaatiofilmin solistina. Eijaa on kuultu myös musikaalirooleissa ja lastenoopperoissa. 
Eija Ahvo on julkaissut äänitteitä Suomessa vuodesta 1974 lähtien. Yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. säveltäjät Toni Edelmann, Jukka Linkola, Esa Helasvuo sekä laulusisko Susanna Haavisto. 
Koronakevät 2020 saattoi Eijan yhteen säveltäjä Minna Miettisen ja sanoittaja Taina Laaneen kanssa. Tämä oli alku hedelmälliselle yhteistyölle ja 'Tulitikkutyttö'-albumi julkaistiin 31.1.2021, Eijan 70-vuotissyntymäpäivänä. 
Levyllä kuullaan Minna Miettisen, Jukka Linkolan, John Lennonin,  Juha Tikan ja Tuija Rantalaisen sävellyksiä. Sanoituksista vastaavat Taina Laane,  Minna Miettinen, Matti Saartamo, Juice Leskinen ja Tuija Rantalainen. Levyn solistivieraina kuullaan Venla, Sigrid ja Joonas Saartamoa ja laulusisko Susannan Haavistoa. 

bottom of page