top of page

KATJA KARISUKKI

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
Karisukki uusi kuva.jpg

Katja ”Kata” Karisukki löytää itsensä useasti suoraan iskelmän sydämestä. Tämä karismaattinen 'Ypäjän helmi' on iskelmän, popin ja iskelmäpopin ehdoton taituri. Laulukilpailuissakin mainetta ja kunniaa niittäneen Katjan viimeisin kilpailumenestys on v.2023 Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangoprinsessan sija. Aiemmin Katja on sijoittunut ykkössijalle mm.vuoden 2018 Laila ja Olavi -laulukilpailussa. Katjan ääni on tumma sekä syväsävyinen ja se lumoaa kuulijat kerta toisensa jälkeen!

 

Katja aloitti Tanssiorkesteri Fernandan solistina tammikuussa 2020. Katja on monipuolinen ammattilainen, joka tunnetaan myös musiikkinäytelmien käsikirjoittajana, tanssikoreografina, laulu- ja artistivalmentajana, sekä säveltäjänä.

’Tule ja vie’ on Minna Miettisen käsialaa ja vie kuulijansa kesäisiin baion- rytmeihin. Sävellys voitti vuoden 2019 Kiuruveden Iskelmäviikon sävellys-ja sanoituskilpailun.

'Ihmeiden yö' (2021), latinovaikutteilla maustettu vetävä sävelmä vie kuulijan välittömästi tanssilattian pyörteisiin ja Karisukin laulu kutsuu loputkin seinäruusut mukaan tanssiin!

’Sieluuni jäät’ (2022). Kappale voitti samana vuonna Kiuruveden Iskelmäviikon sävellys-ja sanoituskilpailun. Voitto oli siis Minna Miettiselle toinen peräkkäinen kilpailun historiassa, sillä koronapandemian vuoksi kilpailua ei järjestetty vuonna 2021.

’Sieluuni jäät’ piirtää kuvan rakastettujen eron hetkestä öisessä satamassa. Lohtua eroaville antaa ajatus siitä, että he ovat yhä saman taivaan ja auringon alla, vaikka kaukana toisistaan.  ’Sieluuni jäät’ on tanssilattioiden vetonaula. Keinuva ja sielukas cha-cha hienoine sovituksineen ei todellakaan jätä ketään kylmäksi!

 

'Rakkaus on totta'

Näin vahvasti vakuuttavat ensimmäisellä yhteisellä single-julkaisullaan 13.5.2022 iskelmälaulaja Katja Karisukki, sekä musiikin moniottelija, laulaja Pekka Kuorikoski.

 

Rakkaus on totta - kappale on Minna Miettisen sävellys ja sanoitus. Se syntyi alunperin Iskelmäviikon sävellyskilpailuun v. 2021. Pandemia kuitenkin perui tämänkin kilpailun - ja vapautti kappaleen juuri sopivasti Karisukki -Kuorikoski-duolle.

Minna Miettisen sanoitus ja sävellys kantaa beatillaan halki tarinan kaaren laadukkaan ajattomasti. Tarina nousee esiin Katjan ja Pekan vaivattoman tulkinnan ansiosta.

 

Katjan ajatukset Minnan tekstistä: ”On lohduttavaa, että rakkaus on yhä totta, vielä vuosien jälkeenkin. Laulun teksti antaa tilaa ja toivoa, että rakkauden voi löytää uudelleen. On lupa palata ja myöntää, että toinen on sittenkin juuri ’se oikea’. Voi olla, että joskus täytyy kulkea kiertotietä, jotta ensin löytää itsensä - ja sitten uudelleen sen toisen.”

 

Pekka lähti projektiin Katjan pyynnöstä mielellään: "Arvostan serkkuni Minna Miettisen laadukasta työtä säveltäjänä ja sanoittajana. 

Kun Katja pyysi minua laulamaan kanssaan Minnan uutta duettoa , ei tätä miestä tarvinnut kahta kertaa kysyä."

bottom of page