top of page

JUHANA SUNINEN

  • Spotify
  • Facebook
  • Instagram
Juhana Valmis rakkauteen kansi.jpeg

Juhana Suninen - Tenori

 

Tenorilaulaja Juhana Suninen on monipuolinen laulaja ja muusikko joka toimii monenlaisissa eri musiikkiprojekteissa laulajana, muusikkona, äänittäjänä ja tuottajana.

Juhana on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan tenorilaulajaksi vuodesta 2007. Hän on laulanut Kansallisoopperan kuoron riveissä kaikki keskeisen oopperakirjallisuuden kuoro-osuudet sekä ollut mukana uusien oopperoiden kantaesityksissä. Juhana on laulanut myös tenorisolistina monissa Kansallisoopperan produktioissa ja konserteissa.

Juhana kuuluu Lauluyhtye Virtuoson perustajajäseniin. 

Virtuosolta on ilmestynyt neljä levyä, EMI-Finlandin tuottamana ”Virtuoso” v. 2005, ”Suuren Meren Suolaa” v. 2006 ja 'Yö Enkelten' - joululevy” v. 2007, sekä Virtuoson tuottama 'Natalie' v. 2016.

Uusin single ”Maailman ääriin” ilmestyi elokuussa 2020, jonka sävelsi, sanoitti ja tuotti uusi, kotimainen musiikkitalo Halavamusic.  

Juhana Sunisen soolodebyytti 'Valmis rakkauteen' julkaistiin ystävänpäivänä 14.2.2021. Kappaleen on niin ikään säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut Halavamusicin Minna Miettinen ja Miri Miettinen.  Kappale julkaistiin samanaikaisesti myös englanninkielisenä versiona 'My greatest love'. Suninen debytoi vakuuttavasti maailmanluokan crossover-tenorina, jonka taipuisa ääni ja tulkinta menevät kuulijan ihon alle. 

 

Juhana on myös vieraillut Pentti Hietasen kokoelmalevyllä ''Minun tieni' kappaleessa "Joka henkäykseen". Juhana on myös säveltänyt musiikkia Lauluyhtye Virtuosolle.

Vuonna 2020 Juhana debytoi myös kitaristina. Sunisen oma sävellys, ensimmäinen single "Light in Time" julkaistiin pääsiäisenä 2020.   

 

www.juhanasuninen.com

bottom of page