top of page

Mika Kuokkanen

Mika ja Kaisa kuva VER7.jpg

Mika Kuokkanen on tuottelias ja monitahoinen laulaja-lauluntekijä. Hän on tullut tutuksi Hoedown- yhtyeen laulaja-biisintekijänä, sekä kitaristina mm. Broadcast-yhtyeessä, J.Karjalaisen Lännen-Jukka String Bandissä, Tuomari Nurmion-, Edu Kettusen- ja Ninni Poijärven yhtyeissä. Mika on esiintynyt useasti myös Levon Helmin isännöimillä 'Midnight Ramble' festivaaleilla Woodstockissa.

 

Kuokkanen on tehnyt soolotuotantonsa ohella tarttuvia ja taidokkaita kappaleita muun muassa Hoedown-yhtyeelle, Ninni Poijärvelle, Eero Raittiselle ja Sami Saarelle.

Ulkolaisista artisteista Mika on työskennellyt mm. seuraavien artistien kanssa: 

Levon Helm, Eric Bibb, Joshua James, Evan Coulombe, Amy Helm, Jim Weider & The Big String, Lazy Lester, John Boutte, Dirk Powell, Martha Scanlan, Terry Mc Arthur, James Blundell, Chris Cote.

 

Tämä Halavan country-levyn nimikkoraita 'Tell Me How' syntyi alunperin jo v. 2019 tammikuussa Laulelmakilpailuun suomenkielisenä versiona ‘Kestää rakkaus’ ja ylsi finaaliin 10 parhaan joukkoon. 

 

Kappaleen vaikutteet olivat kuitenkin ilmiselvästi enemmän Jackson Brownen maailmasta ja niinpä teksti sai englanninkielisen asun. Mika Kuokkanen (Hoedown) ja Kaisa Leskinen duetoivat sielukkaasti tällä nimikappaleella. 

 

Tarina vie kuulijaa läpi vuodenaikojen; kuinka rakkaus kestää kylmän talven läpi, kevään orastavasta toiveikkuudesta aina kesän yltäkylläisyyteen . Sitten tulee syksy ja luopumisen aika - mutta kun on luvattu olla vierellä, se pitää. Rakkaus kestää. 

 

Biisin upeat kitararaidat on soittanut Ville Nurmi (SuomiLove) 

bottom of page